Utställningar

Utställningar

Alla utställningar i Spånga Konstförenings regi äger rum i Spånga Församlingshus, Värsta allé 1, gångavstånd från Spånga pendeltågsstation.


Öppettider vardagar utom torsdagar 9-12, 13-16, torsdagar 13-16. Övriga tider enligt överenskommelse genom att kontakta konstnären eller styrelsen på info@spangakonst.se




Utställningen som var planerad till 16 april är inställd pga Corona-virusets spridning och myndigheternas rekommenda-tioner när det gäller sociala aktiviteter. Vi flyttar utställ-ningen till september och återkommer med exakt datum.



På vårt guidade besök på Nya Karolinska såg vi bl a detta konstverk i restaurangen vid huvudentrén. Verket heter Nördliche Dämmerung och konstnär är Johan Scott. 168 pannåer monterade på väggen bildar en stor liggande fyrsiding. Varje del har sin färg, utom en som är lämnad omålad.

I Nya KS BioClinicums reception sitter detta verk som heter Traffic Island, skapat av AKAY och Klisterpeter (Bröderna Barsky). Traffic Island uppfördes på en klipphäll precis vid infarten till Eugeniatunneln och kom att bli ett informellt landmärke för bilister på Essingeleden. Traffic Island bestod av en röd liten stuga med tomt och staket, enkelt möblerat, olåst och det hände att folk besökte det och till och med övernattade där. Verket på KS består av fotografier som dokumenterar projektet och en fullskalig avgjutning av huset i betaong.


Spånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3