Utställningar

Utställningar

Alla utställningar i Spånga Konstförenings regi äger rum i Spånga Församlingshus, Värsta allé 1, gångavstånd från Spånga pendeltågsstation.


Öppettider vardagar utom torsdagar 9-12, 13-16, torsdagar 13-16. Övriga tider enligt överenskommelse genom att kontakta konstnären eller styrelsen på info@spangakonst.se
Lördagen den 22 februari

kl 14.00-16.00


Anne Sofie Englesson, akvarell och olja

Marita Olsson, 

konsthantverk i trä


Utställningen pågår 22 feb - 6 mars (kl 15.00)


Anne Sofie Englesson

Anne Sofie är född 1946 i Stockholm. Hon har gått på Konstfack 1964-66 och gått kurser på Gerlesborgsskolan. Hon  utbildade sig till förskollärare och har arbetat som det i 35 år. Anne Sofie är kursledare/pedagog i akvarell på Medborgarskolan, studieförbundet Vuxenskolan och har även hållit i kurser i privat regi i Sverige, Portugal, Frankrike, England, Holland, Rhodos , Kroatien under många år. Hon har också givit ut en bok 2017: Akvarell och Mat - Målartid och måltider under alla årstider. Anne Sofie har egen ateljé i Vällingby.


”Jag drivs av att uttrycka mig i olika tekniker olja, akvarell, tusch, kol och blyerts. Att fånga en känsla, en rörelse med hjälp av fantasi, färg och form. Att måla är en ständig process då jag samlar intryck i det undermedvetna för att sedan snabbt och spontant försöka utrycka känslan jag vill förmedla, på mitt eget sätt. Förenkla, ibland bara med en linje, en ton, en kulör, inte berätta allt. Det outsagda lockar.

Jag hoppas mitt måleri ger betraktaren utrymme att tänka vidare i sin egen fantasi...

Det gäller både på mina kurser med frikostiga demonstra-tioner och på mina utställningar då jag visar min målarlusta.”

 

Marita Olsson

Marita är född 1954 i Arvika och är konsthantverkare i trä. Hon utbildade sig till socionom i ungdomen. Jobbade som kurator i 15 år och fick under tiden 4 barn. Marita började snickra som hobby och blev mer och mer intresserad. Hon tog till slut tjänstledigt för att utbilda sig inom snickeri. Gick på Taserudsskolans trätekniska linje 1991-1994 och startade sen eget snickeri.


”Jag rör mig i gränslandet mellan bruksföremål och konst. Mina alster är moderna i sitt uttryck -- gärna med lite humor och lekfullhet. Förutom trä använder jag ibland andra material i detaljer, oftast järn men även glas och keramik. Jag vill att mina alster ska lysa upp, det estetiska är huvudsaken, kan de också vara till nytta så är det bara bonus.”

Snöfall, akvarell av Anne Sofie Englesson

Släktmiddag, akvarell av Anne Sofie Englesson

Kvinna med hästsvans och Tupp, målade träskåp av Marita Olsson

Tre gubbar och Pagekvinna, målade träskåp av Marita Olsson


Spånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3