Aktiviteter

Spånga Konstförening

 

Aktiviteter

Hösten 2018

 

13 november

 

Ateljébesök Metall och Lera

 

Vi har bokat ett ateljébesök den 13 november

kl 18.00 hos AnneLouise Messing, silversmed och

Mari Pårup, keramiker, i deras gemensamma ateljé på Ringvägen 72 i Stockholm. Kostnad 220 kr/pers. I priset ingår en smörgås och ett glas vin/alkoholfritt alternativ.

 

Mari Pårup arbetar med offentlig utsmyckning, skulptur och bruksföremål i lera. AnneLouise Messing arbetar med skulptur/unika objekt och smycken i järn, silver och mässing. De kommer att berätta för oss om sina verksamheter och lerans och metallens olika möjligheter.

 

Minsta antalet deltagare är 15 st och max 20. Vi måste tyvärr ställa in om vi blir färre. Anmälan sker genom att sätta in 220 kr på vårt plusgirokonto 364881-3. Ange ateljébesök och ditt namn som meddelande. Vi behöver ha anmälan senast 6 november.

 

Skriv ett mail till christina.carinder@gmail.com och tala om att du satt in pengarna. Vi samlas utanför 17.45.

 

17 november - Utlottningsmöte

 

Själva utlottningen börjar kl 14.00. Vi öppnar kl 12.30 så att ni hinner ta en kopp kaffe med hembakad äppelkaka och titta på konsten innan.

 

För att det ska gå så smidigt som möjligt under utlottningen vill vi undvika att styrelsen har hand om alla fullmakter för dem som inte kan närvara. Därför ber vi er att i första hand lämna ev fullmakt till annan medlem som kan bevaka era intressen under utlottningen. Om det inte går kan styrelsen ta hand om fullmakten och då ska den vara oss tillhanda senast 15 november så att vi har en chans att organisera det hela. Skicka fullmakten i så fall till christina.carinder@gmail.com eller med vanlig post till Christina Carinder, Björnbodavägen 21, 162 44 Vällingby. Fullmakten ska inte lämnas till Spånga församlingshus.

 

I år hänger utlottningskonsten nästan två veckor innan själva utlottningen, från 6 november, så det finns gott om tid att titta ut vad man skulle vilja vinna.

 

 

 

 

 

Tips på egna aktiviteter

 

13 oktober - Nationalmuseum öppnar igen

Nationalmuseum är Sveriges största konst- och designmuseum. När museet invigdes 1866 var det ett av de modernaste i världen. Nu är det dags igen. 13 oktober 2018 slås portarna upp till en helt ny museiupplevelse, i en nyrenoverad byggnad.

 

15 sept – 17 feb 2019 - Warhol på Moderna Museet

En trappa ned på Moderna är väggarna klädda i silver, precis som de var i Warhols första studio i New York. Här hittas just nu Warhol 1968 – en utställning om Andy Warhols tidigare utställning på museet det året.

 

7-18 november – Stockholms filmfestival.

Läs mer på www.stockholmfilmfestival.se

 

 

 

 

Spånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3