Aktiviteter

Spånga Konstförening


Aktiviteter

Skulpturparken på Brixelgården utanför Arboga som vi besöker 11 maj.

Tips på egna aktiviteter

 

  

Waldemarsudde

Grez-sur-Loing – Konst och relationer

16 februari- 18 augusti 2019

Grez-sur-Loing är en mytomspunnen konstnärsby i svensk konsthistoria som i denna utställning för första gången presenteras som en internationell konstnärskoloni med i synnerhet skandinaviska och anglosaxiska konstnärer, författare och musiker. Utställningen visar över 80 konstverk av såväl kända som mer okända konstnärer, som bl.a. Karin och Carl Larsson, Karl och Tekla Nordström, Julia Beck och August Strindberg men också av William Blair Bruce, Kanadas mest kända impressionist, och av dennes svenska hustru, den framstående skulptören Carolina Benedicks.

www.waldemarsudde.se/utstallningar

 

Thielska galleriet

Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst

23 februari – 2 juni 2019

Utställningen visar de två konstnärernas värld av mönster och dekorer genom effektfulla iscensättningar med växtmaterial och levande plantor. Här berättas historien om de två framgångsrika konstnärerna och deras verk, samt om naturen, konsten och vardagslivet som förlaga och som inspirationskälla.

www.thielskagalleriet.se

 

Våren 2019

 

20 mars - Konstvisning på Konserthuset

Stockholms Konserthus invigdes 1926 och är ett av Sveriges vackraste exempel på den nyklassicistiska stilen inom arkitektur och design.

 

Konserthuset skapades av arkitekten Ivar Tengbom och smyckades av tidens ledande formgivare och konstnärer, som till exempel Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten. Ivar Tengboms vision var att bygga ett antikt tempel till musikens ära nära polcirkeln. 

 

Vi har bokat en konstvisning den 20 mars kl 16.30. Vi samlas en kvart innan utanför stora entrén. Vi får en guidning runt i Konserthusets foajéer och salar, och guiden berättar om konstskatterna, husets tillkomst och långa historia.

 

Kostnad 100 kr/pers (90 kr för pensionärer).

 

Anmäl dig till Monica Mattson senast den 13 mars

070-403 91 31 eller via email monica.mattson@comhem.se

Betalningen sätts in på vårt plusgirokonto 364881-3 i samband med anmälan.

 

 

11 maj - Utflykt till Brixel-gården i Arboga

Lördagen den 11 maj åker vi tillsammans i bilar till Arboga och till skulpturparken på Brixel-gården. Vi utgår från Spånga församlingshus kl 09.30. Vi stannar i Arboga för en enkel lunch på Café Två Skator. Vi åker ytterligare ca 2 mil för att komma till Brixel-gården och få en visning på ca 2 tim (beräknat ankomst 13.00). Vi avslutar med fika där och åker sedan hemåt igen. Det blir en härlig heldag. www.brixel.com/brixelgarden

 

Vi i styrelsen har ca 5 bilar att fördela deltagare på (3 medpassagerare i varje bil). Vill man åka med kostar det 150 kr/pers som medföljande i en bil. Guidad visning och kaffe med kaka kostar 150 kr/pers. Lunch betalar man själv direkt till Caféet. Vi kommer att skicka ut en meny till dem som anmäler sig, där man får välja det man vill äta till lunch så att vi kan förbeställa.

 

Man anmäler sig genom att maila till christina.carinder@gmail.com eller ringa 070-2773997 och sedan sätta in pengar på vårt plusgirokonto 364881-3 senast den 30 april. Du anmäler namn på deltagare, om du vill åka med eller tar egen bil. Tar du egen bil, meddela då om du kan tänka dig att ta någon med dig i din bil. Vi försöker sedan fördela alla anmälda på befintliga bilar. Det är inget mini- eller maxiantal för deltagande så det går bra att ta med även icke-medlemmar på utflykten. Vid plusgiro-inbetalningen, var noga med att ange deltagares namn. 150 kr för inträde och kaffe. Medåkaravgiften betalas direkt till föraren.

 

12 juni - Besök på Sven-Harrys konstmuseum med GAN-utställning

Den 12 juni går vi tillsammans på Sven-Harrys konstmuseum. Eastmansvägen 10. Vi får guidad visning

av en utställning om Gösta Adrian-Nilsson (GAN) där utgångspunkten är de så kallade Stockholms-åren

1917-1919 och den numer legendariska utställningen 
Sjömanskompositioner på Gummesons i januari 1918.

GAN räknas som en betydande pionjär inom den svenska modernistiska konsten.

 

Vi samlas i receptionen kl 17.30. Visningen börjar 17.45. Kostnad 150 kr. Blir vi för få deltagare kan vi behöva ställa in. Anmäl dig senast den 25 maj genom att sätta in 150 kr på vårt plusgirokonto 364881-3 och ange deltagares namn.


Maila också ditt deltagande till christina.carinder@gmail.com eller ring
070-277 3997, så att vi kan nå dig vid inställt evenemang.


Spånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3