Aktiviteter

Spånga Konstförening

 

Aktiviteter

Hösten 2018

 

15 september kl 16.00

Jubileumsutställning och jubileumsfest (17.30)

 

Efter vernissagen blir det jubileumsfest där vi serverar italiensk buffétallrik och kaffe och kaka. Det blir lotteri, bordsvisor, konstquiz och underhållning.

 

Det går bra att ta med gäster som inte är medlemmar. Vill de bli medlemmar innan festen går det bra att betala in medlemsagiften samtidigt med festavgiften.

 

Kostnad för festen är 150 kr/medlem och 175 kr/icke medlem.

 

Tacka JA genom att betala in avgiften till vårt plusgirokonto 364881-3 och ange 70-årsfest och namn som meddelande till betalningsmottagaren. Vi behöver din anmälan och betalning senast 9 september.

 

 

20 oktober - Medlemmar säljer sin konst

 

Passa på tillfället att gå igenom all konst du har hemma och som du kanske tröttnat på. Det kan vara några andra som uppskattar tavlorna och vill köpa dem! Det är mycket trevligare än att konst står i något förråd och glöms bort.

 

Vi har bokat församlingshuset för att den som vill ska kunna hyra ett bord och väggen bakom för att under trevliga former visa upp konsten och försöka sälja den. Om du bara har ett fåtal verk att sälja kan du försöka gå ihop med någon vän och hyra bordet tillsammans.

 

Det kostar 200 kr för att hyra ett bord och väggen bakom. Föreningen har blåa och beiga dukar som du kan använda att lägga på borden. Etikettmärkning med det pris du vill ta ordnar du med själv.

 

Från kl 10 den 20 oktober kan du komma med tavlorna för att hänga upp dem vid ditt bord. Styrelsen hjälper till med upphängningen.

 

Du står själv och säljer dina tavlor. Vi rekommenderar att du kan ta emot betalning via swish. Det är inte så många som har kontanter nu för tiden.

 

Styrelsen ordnar med försäljning av korv och bröd och dryck under öppettiden.

 

Anmäl dig senast den 10 oktober genom att betala in 200 kr på vårt plusgiro 364881-3 och ange bordshyra och ditt namn som meddelande till betalningsmottagaren. Skicka också ett mail till christina.carinder@gmail.com för att tala om att du tänker delta. Tala då om ungefär hur många tavlor du tänker visa upp så att vi vet hur mycket ståltråd och tid som går åt vid upphängningen.

 

 

 

17 november

Utlottningsmöte

Utställare Pauline Millqvist

 

 

********

 

Våren 2018

 

20 februari 18.30

Besök på Måleriyrkets museum

 

 

20 mars kl 18.00-21.00

Prova-på-kurs i akvarellmålning

 

 

 

6 maj kl 15.00

Guidad visning av Evert Lundquists ateljé vid Kina Slott på Drottningholm.

 

 

Tips på egna aktiviteter

 

13 oktober - Nationalmuseum öppnar igen

Nationalmuseum är Sveriges största konst- och designmuseum. När museet invigdes 1866 var det ett av de modernaste i världen. Nu är det dags igen. 13 oktober 2018 slås portarna upp till en helt ny museiupplevelse, i en nyrenoverad byggnad.

 

I det nyrenoverade Nationalmuseum står både konsten och människorna i centrum. Utställnings-ytorna blir större och det blir möjligt att visa mer konst. Samlingarna, med konst från sex århundra-den, spelar huvudrollen och presenteras på nytt sätt. Vid sidan av dem visas tillfälliga utställningar med aktuella teman. Fler besökare får plats och klimatet blir bättre, både för konsten och för alla som vistas i museet. Barnverksamheten får större utrymme liksom restaurang och rum för såväl aktiviteter som för vila och eftertanke.

 

För första gången i Norden visar Nationalmuseum en utställning med måleri av John Singer Sargent (1856–1925). Han är inte så välkänd i Sverige men i USA och Storbritannien räknas han som ett av den internationella konstens stora namn från sekelskiftet 1900. Den utställningen visas 13 okt – 13 jan.

 

 

 

Spånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3