Aktiviteter

Aktiviteter

Våren 2019

 

20 mars - Konstvisning på Konserthuset

Stockholms Konserthus invigdes 1926 och är ett av Sveriges vackraste exempel på den nyklassicistiska stilen inom arkitektur och design.

 

Konserthuset skapades av arkitekten Ivar Tengbom och smyckades av tidens ledande formgivare och konstnärer, som till exempel Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten. Ivar Tengboms vision var att bygga ett antikt tempel till musikens ära nära polcirkeln. 

 

Vi har bokat en konstvisning den 20 mars kl 16.30. Vi samlas en kvart innan utanför stora entrén. Vi får en guidning runt i Konserthusets foajéer och salar, och guiden berättar om konstskatterna, husets tillkomst och långa historia.

 

Kostnad 100 kr/pers (90 kr för pensionärer).

 

Anmäl dig till Monica Mattson senast den 13 mars

070-403 91 31 eller via email monica.mattson@comhem.se

Betalningen sätts in på vårt plusgirokonto 364881-3 i samband med anmälan.

 

 

11 maj - Utflykt till Brixel-gården i Arboga

Vi fick tips från en medlem att ordna ett besök på Brixel-gården i Arboga. Vi tog fasta på det och har bokat visning lördagen den 11 maj. Vi åker i egna bilar med start vid Spånga församlingshus. Planen är att vi äter lunch i Arboga och sedan får en visning på ca 2 tim av Brixel-gården och avslutar med fika där. Sedan hemfärd. Det blir en heldag. Läs gärna mer om Brixelgården på www.brixel.com/brixelgarden

 

Boka in datumet redan nu så återkommer vi senare med mer detaljer. Vi i styrelsen har ca 5 bilar att fördela deltagare på. Vill man åka med kostar det 150 kr/pers som med-följande i en bil. Guidad visning och kaffe med kaka kostar 150 kr/pers. Lunch bekostar man själv.

 

12 juni - Besök på Sven-Harrys konstmuseum med GAN-utställning

Vi planerar ett besök för att titta på GAN-utställningen den 12 juni. Mer om det senare.

 

 

 

Guiden visar oss runt i Konserthusets foajéer och salar och berättar om konstskatterna och husets tillkomst.

Foto: Jan-Olav Wedin

Tips på egna aktiviteter

 

Vällingby Vårsalong 2019 på Vällingby Folkets Hus går av stapeln den 13-25 april 2019. Alla är välkomna att söka, såväl amatör som etablerad konstnär.

 

Du kan söka med 1-3 verk i valfri teknik. Ansökan sker via mail till salong@vallingbyfh.se senast den 28/2 2019. Ansökan ska innehålla kontaktuppgifter, fotografi på det/de verk du söker med, samt information om mått, titel, pris och teknik. De tar ingen provision på eventuell försäljning. Lycka till!

 

Stockholms konstsalong - 30 mars - 7 april

Vårvisning i Lavalhallen, Gustaf de Lavals Torg i Järla, Nacka.

 

En av Stockholms största konstutställningar med över 80 konstnärer från hela Sverige. Öppet 12.00-18.00.

www.stockholmskonstsalong.com

 

Waldemarsudde

Grez-sur-Loing – Konst och relationer

16 februari- 18 augusti 2019

Grez-sur-Loing är en mytomspunnen konstnärsby i svensk konsthistoria som i denna utställning för första gången presenteras som en internationell konstnärskoloni med i synnerhet skandinaviska och anglosaxiska konstnärer, författare och musiker. Utställningen visar över 80 konstverk av såväl kända som mer okända konstnärer, som bl.a. Karin och Carl Larsson, Karl och Tekla Nordström, Julia Beck och August Strindberg men också av William Blair Bruce, Kanadas mest kända impressionist, och av dennes svenska hustru, den framstående skulptören Carolina Benedicks.

www.waldemarsudde.se/utstallningar

 

Thielska galleriet

Systrarna Jobs – keramik och textil. Mönsterglädje och blomsterkonst

23 februari – 2 juni 2019

Utställningen visar de två konstnärernas värld av mönster och dekorer genom effektfulla iscensättningar med växtmaterial och levande plantor. Här berättas historien om de två framgångsrika konstnärerna och deras verk, samt om naturen, konsten och vardagslivet som förlaga och som inspirationskälla.

www.thielskagalleriet.se

 

Spånga KonstföreningSpånga Konstförening, c/o Agneta Ryger, Trastbacken 10, 163 54 Spånga, info@spangakonst.se. postgirokonto 364881-3